Objave za šolsko leto

Knjižica uvajanja v vrtec

28-08-2020

Spoštovani starši,

 

objavljamo knjižico o uvajanju otroka v vrtec. V njej so zbrane vse pomembne informacije in spodbudne besede, ki vam bodo pomagale pri pripravi na to pomembno obdobje.

 

»Vsak otrok je edinstven. Vsak starš je edinstven. Vsak vzgojitelj je edinstven. EDINSTVENO JE TUDI VSAKO UVAJANJE.« (iz knjižice Uvajanje otroka v vrtec)

Zgibanka - Neverjetna leta

19-08-2020

Zgibanka - Neverjetna leta

 

OBVESTILO ZA STARŠE- IZJAVE

24-07-2020

 

Spoštovani starši!

 

Poletni čas je čas različnih aktivnosti in sprostitev, ko se gibljemo v različnih krajih in med večjim številom ljudi. Po vrnitvi iz dopusta bodite pozorni na svoje zdravje in zdravje otrok, še posebno družine, ki obiskujete države, kjer je pogostnost okužb COVID-19 večja.

 

Obveščamo vas, da boste po vrnitvi otroka zaradi počitnic ali bolezni oziroma pred uvajanjem v vrtec podpisali IZJAVO PRED VSTOPOM V VRTEC in jo prvi dan ob prihodu oddali vzgojitelju otroka. Izjavo si lahko natisnete oz. jo boste izpolnili, ko boste pripeljali otroka v vrtec.

 

 

V zadnjih 14 dneh pred prihodom otroka bodite pozorni:

1. da otrok ni imel kateregakoli od naslednjih simptomov/znakov: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska oz. je bil v tem obdobju zdrav.

2. da otrok ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-COV-2.

3. da otroku ni bila odrejena karantena.

4. zdravnik oz. epidemiološka služba družini oz. otroku NI priporočila samoizolacijo.

 

 

Širjenje okužb z COVID-19 bomo omejili le, če bomo tako otroci kot odrasli v vrtcu zdravi. Zato vas prosimo, da v primeru, da se bodo pri otroku pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-Cov-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, otrok ostane doma.

 

Ker nekateri otroci pogosto zbolevajo z akutnimi okužbami dihal, se starši glede njegovega zdravstvenega stanja posvetujte s pediatrom otroka. Starši ob vrnitvi otroka v vrtec po bolezni izpolnite IZJAVO PRED VSTOPOM OTROKA V VRTEC in jo prvi dan ob prihodu oddajte vzgojitelju otroka.

 

Prihod vašega otroka skladno s  priporočili NIZJ prosimo najavite vašemu vzgojitelju.

 

IZJAVA STARŠEV PRED VSTOPOM OTROKA V VRTEC po odsotnosti zaradi počitnic ali bolezni oziroma pred uvajanjem otroka

 

Zahvaljujemo za sodelovanje.

  Vrtec Kočevje

OBVESTILO

22-07-2020

Spoštovani,

obveščamo vas, da smo iz NIJZ prejeli osvežena Higienska priporočila za vrtce za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2. Preberete si jih lahko TUKAJ.

Uprava

Tenis v vrtcu Kočevje

6-07-2020

 

 

Prve korake tenisa spoznavajo tudi najmlajši. V tem obdobju je namreč otrok najbolj gibalno dojemljiv, kar pomeni, da se najhitreje uči in najlažje rešuje zadane naloge.

Torej je to tisto obdobje, v katerem lahko otroku prikupimo določen šport, da se bo kasneje z njim ukvarjal rekreativno ali pa mogoče celo profesionalno.

 

Zato otroci vrtca Kočevje skupaj z vzgojitelji in strokovnim vodstvom skozi igro in zabavo v kočevskem Gaju spoznavajo igro tenisa ter tako razvijajo vsesplošne motorične spretnosti, katere bodo dobra popotnica za nadaljnji športni razvoj otroka. 

Irena Robič

OBVESTILO

29-06-2020

Spoštovani starši, 

 

Počitnice so tu. 

Naj bodo lepe, zabavne, polne dogodivščin, prijetnega druženja in predvsem varne. 

Vsi, ki boste dopustovali v tujini, bodite ob vrnitvi pozorni na svoje zdravje in zdravje otrok. 

Če se slabo počutite, kašljate ali imate vročino ostanite doma. Po telefonu pokličite svojega zdravnika in preverite nadaljnje ravnanje. 

Najpomembnejše je, da se v vrtec vračamo zdravi otroci in odrasli, ker le tako zmanjšamo možnost širjenja Covid-a. 

 

Lepe poletne dni.

Vrtec Kočevje

OKROŽNICA

16-06-2020

 

Spoštovani,

 

v primeru pojava koronoavirusa v vrtcu bomo ravnali v skladu s Priporočili za ravnanje ob sumu/pojavu koronavirusa v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki smo jih prejeli iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in si jih lahko preberete TUKAJ.

 

Hvala za razumevanje.

 

 

 

ZAHVALA DONATORJEM

5-06-2020

 

Spoštovani!

 

Iz Vrtca Kočevje se Vam člani Sklada v imenu otrok in zaposlenih zahvaljujemo za donirana sredstva, ki ste nam jih v šol. letu 2019­/20 namenili v denarni ali materialni obliki.

Iz doniranih sredstev smo v letošnjem šolskem letu za otroke našega vrtca kupili didaktična sredstva za igro in raziskovanje, pripomočke za gibanje, bluetooth zvočnike za predvajanje glasbe in poganjavčke.

 

Še enkrat hvala za Vaš prispevek, saj ste s tem pripomogli k še bogatejšemu in kvalitetnejšemu delu z našimi najmlajšimi.

 

 

 

 

 

                                              Člani Sklada Vrtca Kočevje

OBVESTILO ZA STARŠE-ponovna vključitev NOVO!

28-05-2020

 

 

Spoštovani starši,


prejeli smo okrožnico iz MIZŠ, skladno s katero se v vrtcih od 1.6.2020 dalje oddelki vrtcev delujejo v skladu z veljavnimi normativi, ki jih določajo predpisi s področja predšolske vzgoje.

Glede plačila vrtca po 1.6.2020: V okrožnici tudi obveščajo, da je med drugim predvidena tudi oprostitev plačila staršev za vrtec, katerih otroci od 18. 5. do 30. 6. 2020 ne bodo obiskovali

vrtca (79. člen predloga zakona). Okrožnico si preberite TUKAJ.

 

Ukrepi se skladno s priporočili NIJZ še vedno skrbno izvajajo. Priporočila si lahko preberete preberete TUKAJ.  

 

Še vedno ostaja osnovno vodilo, da pridejo v vrtec samo zdravi otroci.

 

Starši, ki boste otroka pripeljali v vrtec s 1.6.2020 ali kasneje, morate prvi dan ob prihodu oddati vzgojitelju Izjavo, da je otrok zdrav in da bo v primeru pojavov simptomov, ki so značilni za COVID-19 otrok ostal doma.


1. Izjava, da je otrok zdrav. Natisnete jo TUKAJ.Hvala za razumevanje.

OBVESTILO ZA STARŠE - POLETNA REZERVACIJA

27-05-2020

 

OBVESTILO:

UVELJAVLJANJE REZERVACIJE V POLETNEM ČASU

 

Obveščamo vas, da lahko na podlagi 6. člena Sklepa o določitvi cen programa predšolske vzgoje v Vrtcu Kočevje (Ur. l. RS, št. 5/2019), starši otrok, za katere Občina Kočevje krije po veljavni zakonodaji del cene programa v vrtcu, uveljavljate

POLETNO REZERVACIJO,

v obdobju od 1. JUNIJA do 31. AVGUSTA.

 

Rezervacijo lahko uveljavljate za neprekinjeno odsotnost otroka najmanj 30 in največ 60 koledarskih dni in ste jo dolžni vrtcu pisno napovedati najpozneje do 29. maja 2020. 

 

Obrazec za rezervacijo dobite na upravi Vrtca Kočevje ali na naši spletni strani: www.vrteckocevje.com

 

 

UPRAVA VRTCA KOČEVJE

 

OBVESTILO ZA STARŠE BODOČIH PRVOŠOLCEV

22-05-2020

 

Spoštovani starši!

 

Obveščamo vas, da je potrebno za otroke, ki gredo s 1.9.2020 v šolo, podati pisno izjavo - izpisnico.

 

Skladno z 20. členom Pravilnika o sprejemu otrok v vrtec (Ur.l.RS, št.24/2011) lahko starši otroka izpišete iz vrtca kadarkoli to želite, vendar morate podati pisno izjavo-izpisnico

14 dni pred  izpisom.

 

Izpisnico lahko oddate na Upravi vrtca Kočevje ali jo pošljete po pošti na naslov: Vrtec Kočevje, Cesta na stadion 3, 1330 Kočevje.

Izpisnico dobite na upravi vrtca Kočevje ali na spletni strani: www.vrteckocevje.com

 

Hvala za razumevanje.

 

UPRAVA VRTCA KOČEVJE

PRIPOROČILA ZA STARŠE OB PRIHODU IN ODHODU IZ VRTCA V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

14-05-2020

 

 

 

1.   Zdravstvene omejitve

 

V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima znake bolezni, se otroku odsvetuje vrnitev v vrtec. Starši se posvetujte z izbranim osebnim zdravnikom.

 


2.      Pred prihodom v vrtec

Prihod otroka v vrtec je potrebno predhodno najaviti. Ob prihodu je potrebno prinesti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v vrtec ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja

COVID-19 . Starši spremljajte zdravstveno stanje otroka. V primeru, da otrok zboli, ga v vrtec ne pripeljete in nas o tem obvestite.

 


3.      Prihod v vrtec

 

Ob prihodu in odhodu v vrtec, iz vrtca, morajo starši z otrokom vzdrževati potrebno razdaljo (1,5 – 2m) do vzgojiteljice, drugih otrok in staršev. To velja tudi za ostale prostore.

V vrtcu je za starše obvezno nošenje maske, ob vstopu si morate razkužiti roke. Otrok si mora po preoblačenju in preobuvanju umiti roke z milom in toplo vodo.

Otroci si rok ne razkužujejo.

Rezervna oblačila za otroka prinesete kot običajno. S seboj imejte plastično vrečko za umazana in mokra oblačila.

Otroka naj pripelje v vrtec zdrava odrasla oseba iz istega gospodinjstva. Za prihod do vrtca odsvetujemo uporabo javnega prevoza.

 

4.      Igrače in dude

 

V vrtec naj otroci ne prinašajo igrač in knjig od doma. V primeru da otrok potrebuje »ninico«, dudo in podobno, jo pustite v garderobi na otrokovem znaku. Otrok jo bo dobil v času počitka.

 

5.      Primer s sumom na COVID-19 v vrtcu

 

V primeru, da otrok zboli , je nahoden ali ima izcedek iz nosu, kašlja in /ali dobi vročino ter druge znake akutne okužbe dihal, ga bomo izolirali v poseben prostor. O obolelosti otroka vas

bomo obvestili in vas prosili, da pridete ponj v najkrajšem možnem času. Ob potrjeni nalezljivi bolezni vrtec o tem obvestite. V primeru potrjenega COVID-19 bo vrtec obvestil NIJZ, ki bo

vodil epidemiološko preiskavo.Vrtec Kočevje

 

 

 

OBVESTILO ZA STARŠE-IZJAVE

12-05-2020

 

 

Spoštovani starši!

 

Pred ponovno vključitvijo otroka v vrtec 18.5.2020 potrebujemo iz vaše strani podpisani izjavi o ponovni vključitvi otroka v vrtec in zdravstvenem stanju otroka. Izjavi vam bo posredoval/-a vzgojitelj/-ica vašega otroka na vašo e-pošto.

Prosimo vas, da  podpisani izjavi vrnete po e-pošti vzgojitelju/vzgojiteljici vašega otroka do petka 15.5.2020.

 

Izjavi si pa lahko natisnete tudi tukaj:

1. IZJAVA O PONOVNI VKLJUČITVI V VRTEC

2. IZJAVA STARŠEV PRED VSTOPOM OTROKA V VRTEC OB SPROŠČANJU UKREPOV ZA ZAJEZITEV  ŠIRJENJA COVID- 9

 

Prosimo vas za razumevanje in se vam zahvaljujemo za sodelovanje.

 

AKTUALNE INFORMACIJE

7-05-2020

 

Spoštovani starši!


6.5.2020 smo prejeli okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v kateri obveščajo, da bomo vrtci do konca tedna prejeli dodatne

informacije in usmeritve glede vodenja evidenc za otroke in zaposlene, ki se ne bi vključili v VIZ proces ter usmeritve za delo s temi otroki kot tudi glede statusa teh zaposlenih.

Priloga okrožnici sta sklepa Ministrstva za zdravje:

 

1. Razširjen strokoven kolegij klinike za pediatrijo je v sodelovanju s predstojniki Služb in Kliničnih oddelkov Pediatrične klinike pripravil seznam tistih otrok, ki bi potrebovali

posebno zaščito in prilagoditev za čas obiska vrtca:

 Opredelitev zdravstvenih omejitev za otroke in dijake v času sproščanja ukrepov glede epidemije SARS – 2 – CoV (obisk vrtcev, šolskega pouka, izvedba mature in priprava na maturo)


2. Razširjen strokoven kolegij za medicino dela, prometa in športa je opredelil zdravstvene omejitve za učitelje in vzgojitelje, ki zaradi zdravstvene ogroženosti za težji potek oz.

 

neugoden izid bolezni Covid 19 ne morejo delati v vrtcih in pri pouku s predšolskimi otroci, učenci in dijaki.

Povzetek zapisnikov 6 in 9. korespondenčne seje –RSK za MDPŠ 


ZLOŽENKI

6-05-2020

 

 

Svetovalna delavka Nika Stefanišin je pripravila dve zloženki in vas vabimo, da si ju preberete:


PRVIČ V VRTEC


VRNITEV OTROKA V VRTEC PO COVID-19


 

OBVESTILO ZA STARŠE - predviden pričetek odprtja vrtca

4-05-2020

 

 

Spoštovani starši,


najbrž ste že iz medijev seznanjeni o tem, da bodo v prihodnosti-predvidoma 18. maja, javni vrtci pričeli s svojim delovanjem.

Vsi se veselimo, da po daljšem odmoru spet prehajajmo v običajni življenjski ritem.

Navodila o načinu začetka dela  glede na zdravstveno situacijo še niso jasna. Zato boste v teh dne prejeli obvestila v katerih vas bomo povprašali o zadevah, ki so za nas v vrtcu nujne, da lahko delo organiziramo predvsem varno in za otroke čim manj stresno. Potrebno je pripraviti kadrovsko zasedbo, urediti in pripraviti  igralnice, kuhinje, higienske in zdravstvene zahteve, naročiti hrano ...skratka vse, kar je nujno za začetek dela.

Vzgojitelji vaših skupin vam bodo v teh dneh poslali obvestila z nekaterimi vprašanji;  želeli bomo vaš čim prejšen odgovor. Zato vas naprošamo, da pozorno spremljate način komunikacije, ki ga imate v skupini vašega otroka (e-

pošta, aplikacija efollorw, spletna stan vrtca, telefon).

 

Svetovalna služba Vrtca Kočevje vam pripravlja tudi zloženko, ki vam bo pomagala vaše malčke pripraviti na ponoven vstop v vrtec.


V upanju, na vaše sodelovanje in da se kmalu snidemo vas lepo pozdravljamo; vsi » veliki«  iz Vrtca Kočevje.

 

PRIJATELJI IZ VRTCA SE LAHKO SREČAJO PREKO SPLETNE APLIKACIJE

17-04-2020

 

 

 

Skupina Medvedki iz Ostržka so se že srečali preko aplikacije in zapisali svojo izkušnjo.

 

 


 

 

 

Starši, v kolikor želite, da se vaši otroci s prijatelji iz vrtca srečajo tudi še na drugačen način, preko spletne aplikacije  lahko uporabite spletno aplikacijo zoom, ki je brezplačna,


Navodila:

 

REGISTRACIJA V APLIKACIJO ZOOM 

 

  1. V spletni brskalnik vpišite Zoom.

 

  1. Izberite prvo ponujeno možnost - Zoom: Video Conferencing, Web Conferencing, Webinars

 

 

 

 


 

  1. V okvirček (enter your mail) vpišite svoj e-mail naslov in se s tem preprosto in zastonj prijavite v aplikacijo.

ZVOČNE SLIKANICE ZA ZGODNJE OPISMENJEVANJE

16-04-2020

 

 

 

Spoštovani starši!

 

vabimo vas, da si z otroki ogledate 12 zvočnih slikanic za zgodnje opismenjevanje vseh jezikov sveta z izvirnimi vsebinami.


Avtorica prof. ddr. Jožica Bezjak  se je odločila darovati GESLA za čas dveh mesecev: od 15. 4. 2020  do 15.  6.  2020, s katerimi imate prosti dostop do treh zbirk:

 


1. Narava skozi vse leto- 5 slikanic,  vpišete geslo:  505


2. Moji prijatelji-domače in gozdne živali-3 zvočne slikanice,

 

vpišete geslo: 506


3. Ko bom velik, bom... 3  slikanice,  vpišete geslo:  507

 

Obsežne zbirke so  del patentno zaščitenih avtoričinih Didaktičnih pripomočkov  in niso  v prosti  prodaji  in dostopna širši javnosti!

 

Zvočne slikanice so bile nadvse uspešno uporabljene in preizkušene v  praksi v  raziskavah širom po svetu,  kot je   razvidno in objavljeno tudi v  8-minutni spodnji povezavi  Alphabet    na svetovnem spletu:

MODELI PUD BJ- patentno zaščiteni  didaktični  izdelki avtorice prof. ddr. J.Bezjak

Alphabet of model Ph D Ph D Jozica Bezjak

https://www.youtube.com/watch?v=yuEdxJ9b7YI&t=42s

 


OBVESTILO ZA STARŠE OTROK NOVINCEV

14-04-2020

Spoštovani starši,

 

Zaradi vsem znane situacije koronavirusa COVID-19, smo letos primorani sprejem novincev izpeljati drugače.

 

Starši otrok novincev, ki za 01. 09. 2020 izpolnjujejo pogoje sprejema, boste po navadni pošti prejeli obvestilo o sprejemu otroka in Pogodbo o določitvi medsebojnih pravic in obveznosti staršev in vrtca – v dveh izvodih.

 

Prosimo vas, da si pogodbo preberete in en izpolnjen izvod pošljete, najkasneje do 15. maja 2020, na naslov: Vrtec Kočevje, Cesta na stadion 3, 1330 Kočevje.

 

Za vsa ostala vprašanja se lahko obrnete na svetovalno delavko na naslov: svetovalna.sluzba@vrteckocevje.si ali na telefonsko številko: 051 356 089

 

Ostanite zdravi in hvala za razumevanje.

 

Uprava Vrtca Kočevje

OBJAVA NA SPLETNI OBČINE KOČEVJE

6-04-2020

 

 

STARŠI IN OTROCI VRTCA KOČEVJE-MI SMO TUKAJ Z VAMI IN ZA VAS!

VABLJENI, DA SE PRIJAVITE IN UDELEŽITE BREZPLAČNEGA INTERAKTIVNEGA PREDAVANJE PREKO SPLETA

6-04-2020

 

 

 

 

Spoštovani starši!

 

 

Izobraževalni center Moje znanje.si v sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije in prof. dr. Matejem Tušak, univ. dipl. psih., rednim profesorjem na Fakulteti za šport, organizira za vrtce, osnovne in srednje šole, zaposlene, učitelje, starše BREZPLAČNO interaktivno predavanje preko spleta, namenjeno trenutnim razmeram.

 

PREDAVANJE BO 9. APRILA 2020, OD 18.00 DO 19.00.


Informacije bodo koristne za osebno uporabo in ravnanje z otroki ter mladostniki s katerimi delajo učitelji na daljavo, starši doma pa morate prevzemati drugačno, novo vlogo. V predavanju in pogovoru, ki bo sledil, bo ugledni strokovnjak, ponudil številne odgovore za trenutno situacijo.

 

"V tem kriznem času je počutje ljudi in njihovo psihično stanje na preizkusu. Posebno zaposleni in tisti, ki delajo v zdravstvu, šolstvu, starši z otroci doma so še posebno močno stresno obremenjeni. Skozi predavanje bomo poskušali razložiti razloge za trenutna občutja, načine, kako sebi in otrokom lahko učinkovito pomagamo in smernice, kaj vse bi morali delati, da najlažje preživimo ta čas osame." - Matej Tušak


 

Vsi, ki se želite udeležiti spletnega predavanja se prijavite s klikom na to povezavo


 

Podrobnejše informacije o predavanju in izsek predavanja lahko pogledate na tej povezavi.

 

 

Za še več informacij smo vam na voljo tudi preko telefona 01 / 568 40 40 (Simona Zupančič) ali pošljite e-pošto na trzenje@housing.si. Mesta so omejena, zato velja ponudba po načelu »Kdor prej pride«.

 


MEDNARODNI DAN KNJIG ZA OTROKE

2-04-2020

 

 

Danes, 2.4.2020 je mednarodni dan knjig za otroke in ga praznujemo kar preko spleta. Na povezavi  si lahko ogledate video prispevke in utrinke pravljic, ki so prispele iz najrazličnejših koncev,..  vabi Knjižnica Kočevje.

 

Uživajte v branju!

 

 

JUNAKI Z NAŠEGA OKNA!

1-04-2020

Prejeli smo sliko dveh junakov z nazornim sporočilom:" Koronavirus, pojdi stran! Šic! " Hvala Jaku in Zali ter mamici Martini!

 

Dragi starši in otroci!


Vrtec Šentjur je objavil projekt z naslovom JUNAKI Z NAŠEGA OKNA! Narišete junaka, ki ga postavite na okno. Vabimo, da se pridružijo tudi starejši otroci, ki že obiskujejo šolske klopi.


Več o projektu na povezavi: https://www.vrtec-sentjur.si/2020/03/30/junaki-z-okna/?fbclid=IwAR38a45LtVtQB3yvLLoSeUWFIEvmZN5wht-JHjLkGxC_IAvjDaxYCaRGDIo


Lepo ustvarjajte!

 

PROSTOVOLJSTVO TUDI V VRTCU KOČEVJE

1-04-2020

 

 

Vzgojiteljica  Vrtca Kočevje je svoj čas karantene namenila dobrodelnosti. Kljub temu, da ni poklicna šivilja je kot amaterka vzela v roke »škarje in platno« pobrskala po knjigah in začela z izdelovanjem zaščitnih mask.

Maske so pralne, iz domačih materialov, pisane in predvsem zelo uporabne.


Podarila jih je nekaterim starejšim in malo manj starejšim občanom kočevske občine, sorodnikom, sosedom, prijateljem, znancem, tako so že vse dobile svoje lastnike.


Sedaj ji zmanjkuje materiala za izdelavo. Naročila je brezplačni paket za izdelavo mask, vendar je paketov na žalost zmanjkalo (60 mask). Upa, da bo material dobila in bo tako lahko nadaljevala svoje poslanstvo.


Dobrodelnost ne pozna meja. Ponosni smo nate Judita Planinc.


Vsi iz vrtca Kočevje


Fotografije Judite pri delu najdete v naši fotogaleriji na povezavi: https://drive.google.com/drive/folders/1g77Dy0za62u3pCjKpFBuoWB4U72HSSrx

KAJ VSE LAHKO POČNEMO Z OTROKOM V ČASU, KO JE VRTEC ZAPRT?

30-03-2020

 

 

Spoštovani starši!


Za dneve, ki jih preživljate doma s svojimi otroki smo vam pripravili kratke prispevke, ideje, ki vam bodo v pomoč pri izbiri, kaj vse početi z otrokom.

 

Nekateri boste veliko ustvarjali z rokami,  drugi boste brali, treji peli, ....najpomembneje je, da pri tem uživate in ste veseli

 

ter zadovoljni. TUDI OTROCI SO Z NAMI V TEM!

 

Želimo si, da bomo hitro spet nazaj v našem vrtcu, saj že močno pogrešamo otroke in vas.

 


 

 

Dragi otroci!

 

 

Vzgojiteljica Vida Stefanišin je napisala pesmico o Koronavirusu z naslovom EN FANTIN, ki je čez praznike dobila novo podobo. Svetovalna delavka Nika Stefanišin jo je uglasbila in

 

skupaj sta jo spremenili v vrtčevo dnevno uspešnico: EN FANTIN

 

 


 

 

Dragi starši in otroci!


Urška in Nika sta sledili zvokom ptičjega petja- kaj vse se jima je zgodilo na poti preverite sami. Uživajte v filmčku z vašimi otroki, verjamemo, da se boste starši zraven tudi nasmejali.

 

Zvočnike bo treba dati na glas! 

 

PO POTEH KUKAVICE  Pošljite nam vaše utrinke na e-naslov: vrtec@vrteckocevje.si ali pa jih pošljite svoji vzgojiteljici.


OGLEJTE SI POHOD GABRIJELA PO POTEH KUKAVICE

 


 


LOGOPEDSKI KOTIČEK :


1. ARTIKULACIJA GLASOV:

2. MOTORIKA GOVORIL

3. VAJE KONCENTRACIJE IN POZORNOSTI

4. VAJE ZA BESEDIŠČE IN TVORJENJE BESEDIL


 


 

 

KUHARSKI KOTIČEK:


PRAZNOVANJE ROJSTNEGA DNE V ČASU IZOLACIJE

KVALITETNO PREHRANJEVANJE

MALI KUHARSKI MOJSTER


Prejeli smo fotografije Gabrijela, ki je s pomočjo mamice Ane pravi kuharski mojster. Pogled na fotografije privabi topel, sladki vonj v nosnici, v ustih pa se dogaja prava eksplozija okusa. 


Mamici Ani in Gabrijelu hvala za fotografije. Ogledate si jih lahko na povezavi: https://drive.google.com/drive/folders/1Cjn0ccdf8M-ZA9evPOTnRlu_5TM2Sqo

  

GIBALNE IGRICE V STANOVANJU   NOVO!

 

USTVARJAJMO Z OTROKOM- ŽABICA
 

PREBERI MI KNJIGO 

IZDELAJMO KNJIGO SPOMINOV 

 

METULJ UPANJA

DVA METULJA sta že priletela, ogledate si ju lahko v naši fotogaleriji na povezavi: https://drive.google.com/drive/folders/1YmR423Dm5IhTxg6I1MZMirAbGjwALuQq 

 

 

METULJ UPANJA

30-03-2020

 

Otrokom in staršem, ki ste poslali metulje upanja in jih še boste se iskreno zahvaljujemo, saj vaši metulji s svojo barvitostjo in igrivostjo pozdravljajo prav vse, ki jih vidijo in jim želijo zdravja in upanja. Pošiljamo vam pa tudi metulja iz vrtca, ki ga je naredila vzgojiteljica Bojana Pantar malo drugače....

Ostanite zdravi!

 

Objava, ki smo jo zasledili na spletni strani: https://www.os-vperka.si/upload/files/METULJ(2).pdf nas je ganila, zato jo želimo pokazati tudi vam. Učitelji OŠ Slave Klavore Maribor so naredili metulje in pozvali tudi ostale po Sloveniji, da se jim pridružijo.

 

VSI, KI SE BOSTE ODLOČILI IZDELATI METULJA UPANJA LAHKO FOTOGRAFIJO POŠLJETE NA E-NASLOV:pomocnik.ravnatelja2@vrteckocevje.si IN BOMO METULJE OBJAVILI NA  NAŠI SPLETNI STRANI.

 

 

METULJ

 

Dragi otroci in starši!


Povežimo se in stopimo skupaj!


Povejte prijatelju, da mislite nanj, da mu želite le najboljše in da mu pošiljate upanje. Povejte to celemu svetu.


Kako?
Pošljite v svet metulja upanja.


Metulj na vašem oknu ali balkonu bo pozdravil in razveselil vaše prijatelje, znance, sošolce, učitelje in cel svet! Prinesel jim bo upanje in tvoje pozdrave!
Ste za? Skupaj zmoremo!


Tudi na filmčku! https://gopro.com/v/RoRndB0JMmVeo

 

 

DVA METULJA sta že priletela in si ju lahko ogledate v naši fotogaleriji na povezavi: https://drive.google.com/drive/folders/1YmR423Dm5IhTxg6I1MZMirAbGjwALuQq

NATEČAJA S STRIPOM PROTI VIRUSU IN RAZGLEDI DOMA

26-03-2020

 

 

Za starše, otroke in vse, ki želite, da vam čas mine malo drugače

 

 

Natečaj S STRIPOM PROTI VIRUSU!


Vklopite domišiljo in ustvarite kratek strip na temo boja proti virusu!

Več o natečaju si preberite tukaj

 

Natečaj  RAZGLEDI DOMA! Natečaj za vse generacije

 

Narišite risbo, naslikajte sliko, izdelajte maketo ali kolaž … Posnemite ali preoblikujte po svoje. Natečaj je brez tehničnih ali slogovnih omejitev in je namenjen vsem generacijam.

Več o natečaju si preberite tukaj

 

"OSTANIMO DOMA IN OSTANIMO ZDRAVI"

NATEČAJ PANJSKE KONČNICE RIŠE VSA SLOVENIJA

23-03-2020

 

 

Spoštovani starši in otroci!vljudno vas vabimo, da se pridružite  natečaju  z naslovom Panjske končnice riše vsa Slovenija, ki ga razpisuje Čebelarska zveza Slovenije.

Namen natečaja je spodbuditi starše in otroke, da skupaj spoznavate slovensko kulturno dediščino, RISANJE PANJSKIH KONČNIC. Ob tem boste z otrokom spoznavali pomen čebel, čebeljih pridelkov, opraševanja ter pridelave hrane v domačem okolju.
VSI, KI SE BOSTE ODLOČILI SODELOVATI, si podrobno preberite priložen dokument : NATEČAJ POSLIKAVE PANJSKIH KONČNIC

OBVESTILO, PLAČILO STARŠEV V ČASU ZAPRTJA VRTCA

23-03-2020

 

Spoštovani starši!

 

Vrtec Kočevje skladno z ukrepi ravnanja v času razglašene epidemije  Korona virusa COVID-19, od 16. 3. 2020 do preklica ne zagotavlja vzgoje in varstva vaših otrok.

 

Nekateri se sprašujete glede plačila vrtca. V zvezi s tem vas obveščamo, da  je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport  13. marca izdalo okrožnico, pod št. 6030-2/2020, ki pravi:

 

Starši so za čas, ko bodo vrtci zaprti, plačila za vrtec oproščeni. Plačila so oproščeni tudi starši, ki bodo koristili nujno varstvo.”

 

Verjamemo, da se bo situacija hitro umirila, saj vsi komaj čakamo, da se v prostorih vrtca zopet zasliši otroški smeh.

 

Do takrat pa: » Ostanimo doma«

In ostanimo zdravi!

 

 

Irena Robič, ravnateljica

OBVESTILO ZA STARŠE- ukrepi Vrtec Kočevje v zvezi s COVID-19

13-03-2020

 

 

 

Obveščamo vas, da je na podlagi že znanih aktivnosti vlada RS in MIZŠ sprejela odločitev, da bodo vse VIZ ustanove od ponedeljka, 16.3.2020 in približno 14 dni oz. do preklica zaprte.

 

Pozivamo vas, da spremljate dogajanja preko medijev in spletni strani občine Kočevje, predvsem pa, da upoštevate navodila NIJZ in naredite vse za zdravje naših otrok in zdravje vseh nas odraslih.

 

Vrtec Kočevje

OBVESTILO O IZREDNIH RAZMERAH

13-03-2020

 

 

Spoštovani starši,

 

obveščamo vas, da bo od ponedeljka, 16.03.2020 dalje Vrtec  Kočevje  ZAPRT, iz razloga zajezitve širitve koronavirusa.

Od ponedeljka, 16.03.2020  dalje bo SAMO za NUJNE PRIMERE odprt oddelek, v enoti Ostržek-rumeni vhod.

Sprejemali bomo le zdrave otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca. Nujne primere poklicev smo določili na podlagi okrožnice MIZŠ.:

zaposlenih v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, redarstvih in službah civilne zaščite.

V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi ne - nujnih del,…), drugi pa v navedenih poklicih, MORA biti OTROK DOMA.

Da bomo IZREDNO DEŽURSTVO pod POSEBNIMI POGOJI lažje organizirali vas prosimo, da nas obvestite o morebitni PRISOTNOSTI vašega otroka na e - naslov  vrtec@vrteckocevje.si do nedelje, 15.03.2020 do 10.00. Brez potrdila/izjave delodajalca otroka v vrtec NE bomo sprejeli. Prosimo vas, da z VSO SKRBNOSTJO presodite ali vrtec zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo.

V vrtcu bomo uvedli poostreno higieno  ob prihodu ter poseben protokol prihoda in odhoda otrok ter odraslih. (odrsali naj vstopajo z zaščitnimi maskami, imeli jih bodo tudi strokovni delavci, ob prihodu bomo zagotovili merjenje ,telesne temperature otrok in odsralih, vstop v vrtec bo posamično……) Prosimo, da upoštevate naša navodila in pravila, v okviru katerih bomo delovali v kriznih razmerah.

 

 

Vrtec Kočevje

 

 

 

 

Poslano:

- oglasne deske za starše

- spletena stran vrtca

 

Ukrepi VRTEC KOČEVJE v zvezi s COVID-19

12-03-2020

 

 

Spoštovani!

 

 

Obveščam vas, da do preklica v Vrtcu Kočevje ne izvajamo odprtih  uradnih ur;   vse zadeve v zvezi z bivanjem vašega otroka v vrtcu, vpis, plačevanje položnic  in ostale zadeve urejate le telefonsko 01/8951-731 ali preko elektronske pošte: vrtec@vrteckocevje.si

oziroma  preko e –kontaktov in telefonskih številk objavljenih  na spletni strani vrtca Kočevje.

 

Hvala za razumevanje

 

Uprava Vrtec Kočevje

Obvestilo za starše

3-03-2020

Obvestilo za starše

 

Obvestilo za starše

 

Načrt zagotavljanja kontinuiranega dela v javnem zavodu Vrtec Kočevje v času koronavirusa

Načrt zagotavljanja kontinuiranega dela v javnem zavodu Vrtec Kočevje v času koronavirusa

 

 

RAZPIS ZA VPIS OTROK V VRTEC KOČEVJE

3-02-2020

Vrtec Kočevje objavlja razpis za vpis otrok v dnevni program predšolske vzgoje.

Vpis otrok za šolsko leto 2020/2021 bo potekal

od ponedeljka, 10. februarja 2020, do vključno ponedeljka,  24. februarja 2020, 

od 7.00 do 15.00, v sredo do 16.00 in v petek do 13.00, na upravi Vrtca Kočevje – enota Ostržek, Cesta na stadion 3, 1330 Kočevje, pri svetovalni delavki.

 

Vlogo za vpis otroka v vrtec dobijo starši:

 

Staršem, ki so vlogo za vpis otroka v vrtec že oddali tekom leta in jim je bila dodeljena šifra, ni potrebno ponovno oddati vloge.

 

Vlogo za vpis otroka v vrtec vložijo starši oz. skrbniki otroka na upravi Vrtca Kočevje, Cesta na stadion 3, 1330 Kočevje, osebno ali po pošti.

 

ODLOG ŠOLANJA

30-01-2020

Dragi starši,

 

v mesecu februarje boste svoje otroke, ki bodo v tem koledarskem letu dopolnili 6 let, vpisali v šolo.

 

V skladu s 46. členom Zakona o osnovni šoli, lahko pričetek šolanja odložite za eno leto.

 

V primeru, da bo vaš otrok v šolskem letu 2020/2021 še vedno obiskoval Vrtec Kočevje, o tem obvestite svetovalno delavko do konca februarja.

 

Hvala.

 

Uprava

 

OBVESTILO

30-01-2020

 

Zainteresirano javnost obveščamo, da  iščemo 3 brezposelne osebe iz ciljne skupine za zaposlitev v Vrtcu Kočevje  v sklopu javnih del;

Naziv delovnega mesta: Pomoč pri učenju in druga pomoč otrokom,

Obdobje  zaposlitve od 1.2.2020 do 31.12.2020. 

 

V kolikor vas delo v Vrtcu Kočevje zanima, napišite e-pošto na naslov ravnatelj@vrteckocevje.si

ali se javite pri svojem svetovalcu na  najbližji enoti Zavoda za  zaposlovanje.

 

V DNEH MED PRAZNIKI BO ODPRTA ENOTA OSTRŽEK

23-12-2019

 

Spoštovani starši!

 

V dneh med božičnimi in novoletnimi prazniki:

petek, 27. 12.2019

ponedeljek, 30.12.2019

torek, 31.12.2019

petek 3.12.2019 

bo zaradi manjšega števila otrok odprta le enota Ostržek, Cesta na stadion 3. Otroke bomo zjutraj sprejemali na Ostržek predšolski-RUMENI VHOD.


Hvala za razumevanje.

 

Uprava

VOŠČILO

20-12-2019

Spoštovani starši, vzgojitelji in vsi obiskovalci spletne strani Vrtca Kočevje!

 

Leto se približuje koncu.

Hvala vam, dragi straši, da zaupate vaše otroke v naše vrste. Hvala vzgojiteljem in vsem zaposlenim v Vrtcu Kočevje, da skrbite za naše varovance. Upamo in verjamemo, da nas je in da nas bo v prihodnosti spremljala misel, ki je bila letos del praznične voščilnice in se glasi:

 

Naučiti otroka šteti je dobro,

a naučiti kar šteje je najboljše.

 

     (B. Tallbert))

 

Otroci  in zaposleni Vrtca Kočevje vam  želimo vesele in predvsem prijetne božične  praznike,  v  letu 2020 pa  mnogo  radosti.

 

 

                                                                          Ravnateljica: Irena Robič

PRIREDITVE V VESELEM DECEMBRU

3-12-2019

IME PRIREDITVE

KRAJ

ČAS

ORGANIZATOR

Ustvarjalne delavnice za predšolske otroke, ki ne obiskujejo vrtca

VRTEC Kočevje – enota Ostržek, Cesta na stadion 3

 

3. 12. 2019 ob 17.00

5. 12. 2019 ob 17.00

10. 12. 2019 ob17.00

12.12. 2019 ob 17.00

Vrtec Kočevje

Gledališka predstava za otroke

ZVERJASEC del -za otroke vrtca, predšolske otroke, ki ne obiskujejo vrtca in učence 1. razredov O.Š.

Kulturni center Kočevje

 

 

10. 12.  2019

ob 9.00 in 10.00

 

 

 

11. 12. 2019

ob 9.00

Gledališka skupina  Vrtca Kočevje.

 

Praznični bazar z obiskom Božička

Vrtec Kočevje

Cesta na stadion 3 na terasi vrtca

17. 12.  2019

ob 17.00

Enota Vrtca Kočevje Ostržek- jasli

Novoletne ustvarjalne delavnice

Vrtec Kočevje,

 enota Čebelica

Ljubljanska cesta 22a

3.12. 2019

ob 9.00

Enota Vrtca Kočevje Čebelica

RISANI FILM NA VELIKEM PLATNU:

Sneženi mož

Vrtec Kočevje,

 enota Čebelica

Ljubljanska c.22a

6.12.2019

 

ob 8.45

Enota Vrtca Kočevje Čebelica 

 

Igrica za otroke:   ROKAVIČKA

Vrtec Kočevje, enota Čebelica

Ljubljanska c. 22a

12. 12. 2019

1. predstava ob 9.00  2. predstava ob 9.30

Enota Vrtca Kočevje Čebelica

Praznični bazar  in obisk Božička

Livold

10. 12. 2019

ob 17.00

 

Enota Vrtca Kočevje Biba Livold  in OŠ Livold

-Praznični bazar

-Lutkovna igrica »Še ena o dedku Mrazu« v izvedbi staršev

Stara Cerkev 20

12.12.2019

ob 17.00

 

Enota Vrtca Kočevje Mojca Stara Cerkev

Dan odprtih vrat:

Igrica za otroke: »Neke zimske noči«

Kočevska Reka 32

18. 12. 2019

ob 9.30

Enota Vrtca Kočevje Narcisa Kočevska Reka

Pohod  do kamnoloma z laternicami in obisk Božička in nastop pevskega zbora.

Izpred igrišča Knoflca Podgorska ulica

17. 12. 2019 

ob 17.00

Enota Vrtca Kočevje Ostržek

Praznična ustvarjalnica: Izdelujemo novoletne okraske

Vrtec Kočevje, enota Brlogec

TZO 22

3. 12.  2019

ob 17.00

Enota Vrtca Kočevje Brlogec

 

 

 

 

Dan odprtih vrat:

praznične delavnice – izdelovanje okraskov, voščilnic

Vrtec Kočevje – enota Kekec

Reška cesta 8

11. 12. 2019

ob 9.00

Enota Vrtca Kočevje Kekec

VABILO VSEM MALIM IN VELIKIM DUHCEM, BUČAM, ČAROVNICAM

9-10-2019

 

 

 

 

Starši in otroci!

 

 

Vljudno vas vabimo na prireditev Noč čarovničk, duhcev in buč, ki bo


v TOREK, 15. oktobra ob 18.30 na igrišču enote Ostržek.


Plesali in peli bomo ob čarobnem ognju in se posladkali s sladkim presenečenjem.

 

Starši ste na prireditvi odgovorni za varnost svojih otrok.

 

Prireditev je namenjena starejšim otrokom, o ustreznosti udeležbe presodite starši sami.

 

Vabljeni vsi!

 

Zaprte obrazne maske na prireditvi niso dovoljene!