PODATKI ENOTE | OBVESTILA ENOTE


Objave za šolsko leto

TEDEN MOBILNOSTI

5-10-2020

Ob tednu mobilnosti smo se preko slikanic, prometnih znakov in sprehodov,  seznanjali s prometom in pravilnim vedenjem v prometu. Spoznavali smo vrste prometa (cestni, vodni, zračni, železniški) in poimenovali prometna sredstva. Spoznavali smo prometne znake, izdelali semafor, se pogovorili o njegovem pomenu ter poimenovali barve. Prepevali smo že znane pesmi o prometu. Otroci so imeli med spontano igro na razpolago kocke, cesto ter avtomobilčke, prometne znake, domine avtomobile.

ZLATA JESEN IN TEDEN OTROKA

5-10-2020

Ker smo že prav veselo zakorakali v jesenski letni čas, pa naj vam povemo, kaj vse bomo počeli ŠKRATKI  v vrtcu:

  • Ob TEDNU OTROKA na temo ODGOVOR JE POGOVOR, bomo preko pogovora, fotografij in raznih posnetkov spoznali življenje otrok po svetu in njihove pravice.

  • JESEN V IGRALNICI - ureditev jesenskega kotička in igra z jesenskimi plodovi ter obisk "GOSPE JESEN".

  • IZDELAVA SLANEGA TESTA - gnetenje in ustvarjanje s slanim testom, izdelava jesenskih okraskov.

  • ŠPORTNO DOPOLDNE NA IGRIŠČU - poligon.

  • LUTKOVNA PREDSTAVA IN IGRA Z LUTKO.

  • Opazovali bomo spremembe v naravi, hodili na sprehode, se igrali z jesenskim listjem, likovno ustvarjali, prepoznavali in okušali različno sadje in zelenjavo, si pripravili razne sadno-zelenjavne napitke, obeležili krompirjev dan s peko krompirja in še in še ...

ŠKRATKOVA POŠTA

5-10-2020

Na vratih naše igralnice je ŠKRATKOV NABIRALNIK, v katerem lahko vsi starši pustiteanonimno sporočilo za naše otroke. To je lahko pismo, pesmica, uganke, lahko tudi naloge, ideje za ustvarjanje, kakšna lepa misel za lep dan, lahko pohvala ali graja ... pustite domišljiji prosto pot.

 

Nekaj ŠKRATKOVIH PISEMC z lepo mislijo, zgodbico in tudi ustvarjalno jesensko nalogo smo že dobili in otroci so bili zelo navdušeni.