PODATKI ENOTE | OBVESTILA ENOTE


Objave za šolsko leto

IZDELAJMO OKRASKE

18-11-2020 Dragi starši in otroci, izredne razmere še vedno trajajo in samo upamo lahko, da se kmalu zopet vidimo. To situacijo pa lahko izkoristite za nove izzive doma. V teh dneh, ko otroci niso v vrtcu ste verjetno že marsikaj počeli z njimi in vemo, da vam počasi zmanjkuje idej. Naj vam tokrat na pomoč priskočimo vzgojiteljice vaših otrok in vam podamo eno idejo. Vsi namreč upamo, da se vrata naših vrtcev zopet odprejo v mesecu decembru, ki je mesec veselja, praznovanja, obdarovanja in okraševanja. V naši enoti Brlogec vsako leto v avli okrasimo našo veliko smrečico, zato vas in vaše otroke prosimo za pomoč. Našo smrečico bomo letos (če se vrtci odprejo) okrasili s prečudovitimi izdelki vaših otrok. Zato lahko doma z otroki izdelate okrasek, dva, tri ali več. Pri tem lahko uporabite karkoli želite in imate doma (embalaža, slano testo, naravni material, papir,…). Pustite domišljiji prosto pot. Če pa ne najdete nobene ideje pa lahko pobrskate tudi po internetu (pinterest, christmas kids craft,…). Okraske pa le pospravite in ko/če se vrtec odpre naj jih otroci prinesejo in skupaj bomo okrasili smrečico, ki bo za njih prav posebna, saj jo bodo krasili njihovi prečudoviti unikatni izdelki. V upanju, da se kmalu vidimo, vas in otroke lepo pozdravlja vzgojno osebje enote Brlogec.:)

DRŽAVNI PRAZNIK - DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

28-09-2020

23.9 beležimo novi državni praznik - Dan slovenskega športa. V enoti Brlogec smo se spomnila na ta praznik in ta dan športno obarvali.

Najmlajše Miške, ki šele dobro hodijo , so čez dan utrjevali svojo hojo, plazenje čez ovire, plazenje v hrib,... To je za njih sedaj že celi maraton.

Malo starejši Ježki, pa so že pravi športniki in so  se preizkusili v košarki. Z mehkimi žogami so poskušali zadeti koš in če ni šlo pa so jih enostavno kar porinili vanj. Namreč koš je ravno tako velik kot oni.

Miške so se razgibale s pomočjo obročev. Z malo domišljije so vozili avtomobile po igralnici, skakali v luže, stopali po kamniih, si naredili gnezda, ... Najbolj zabavno pa je kotaljenje obročev čez celo igralnico in kdo ga bo ujel preden pade na tal.

Najstarejši Medvedi so se odpravili kar na košarkaško igrišče, kjer so se lahko na večji površini preizkusili v spretnostih z žogo. Nekateri pa so  svojo moč pokazali z dvigovanjem trupa na ograji.