SODELOVANJE S STARŠI | ŠOLA ZA STARŠE |
PRAVICE OTROK IN STARŠEV | STROKOVNI PRISPEVKI

Utrinki iz vrtca

 

2017/2018

 

 

 


PLES GENERACIJ

19. aprila 2018 se je skupina MIŠKE iz enote Ostržek predstavila na kulturni prireditvi "PLES GENERACIJ" v organizaciji Društva upokojencev Kočevje. Otroci so pod vodstvom mentoric Vide Stefanišin in Nade Railić v Šeškovem domu zaplesali dva plesa na glasbo pesmic Zbrale so se kukarače in Špic polka.

 

                                                                

 


 

TABORJENJE OTROK V LIPICI

V terminu od 11. aprila 2018 do 13. aprila 2018 se je udeležilo taborja 28 otrok. Organizator in izvajalec je bil zavod Planet otrok, pod vodstvom Tomaža Zadnikarja. Otroci so bivali v hotelu Maestoso.

Prvi dan: Voden ogled Škocjanskih jam

Drugi dan: "Konjičkova delavnica", ogled muzeja Lipikum, ogled in vožnja s kočijami, ogled kobilarne

Tretji dan: ABC golfa(spoznavanje z opremo, igriščem in osnovnimi udarci), igranje mini golfa. Obisk turistične kmetije Mahnič na Grahovem Brdu

 

Več slik si lahko ogledate v fotogaleriji.


ZIMOVANJE OTROK

V mesecu februarju 2018 se je zimovanja udeležilo 27 otrok. Organizator in izvajalec zimovanja je bil zavod Planet otrok, pod vodstvom Tomaža Zadnikarja. Otroci so bivali v otroškem počitniškem domu v Zgornjih Gorjah, program "SMUKAČ-VRISKAČ" se je izvajal na smučišču Pokljuka, ki je vključeval 18 urni tečaj smučanja. Prvi dan: naredili so preizkus smučarskega znanja in otroke razdelili po skupinah;spoznavali so smučarsko opremo; izvajali vaje za prilagajanje na sneg in na podaljšano stopalo; spoznavalai so se z osnovami varnosti na smučišču. Drugi dan: spoznavali so osnove drsenja na smučeh; samostojno pobiranje po padcu; vzpenjali so se v breg in učili smuka naravnost; dričanje na tubah in zračnicah. Tretji dan: vaje zaustavljanja na smučeh; vožnja z vlečnico, zavoj k bregu in tekoče navezovanje zavojev. Četrti dan: individualne in skupinske vaje za utrjevanje smučarske tehnike s poudarkom na gibanju v kolenih in položaju rok. Peti dan: odpravljanje individualnih napak in tekmovanje v paralelnem veleslalomu.

Vsi otroci so sledili programu, kot pravi športniki in se vsi naučili smučati.


 

 

 


 

NOČ DUHCEV IN ČAROVNIC

v ponedeljek, 23. oktobra 2017 smo na igrišču enote Ostržek rajali v družbi malih in velikih duhcev, čarovnic in buč. S svojim čarovniškim smehom nas je pozdravila čarovnica, ki je povabila na oder duhca in čarovničko. Skupaj sta odigrala kratko gledališko igrico, zatem pa so se obiskovalci posladkali s sladko čarovniško čokolado v katero so pomočili sadna nabodala. Ogenj je v svojem čaru žarel sredi igrišča in nas grel s svojimi plameni. Haaaaaahaaa.....lep čarovniški pozdrav do naslednjega leta.

Slike prireditve si lahko ogledate v fotogaleriji-mapa: VRTEC.  

FESTIVAL LESA, od 5. do 10. oktobra 2017 


"Odkrivamo les/ustvarjalna delavnica za ciljne skupine, 6.10.2017"


Otroci so s pomočjo vzgojiteljev in mentorice Gimnazije in srednje šole Kočevje ter zadruge Festivala lesa obdelali in poslikali lesene podplatke, katerih namen je poznavanje lesa in učenje zavezovanja vezalk.  

 

        

  O Festivalu lesa si lahko več preberete na povezavi: www.festival-lesa.si/sl/o-festivalu

 


 

 

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI, od 16. do 22. septembra 2017

 


 

 

TEK VERONIKE DESENIŠKE, 8. september 2017


Najmlajši od sodelujočih tekačev so se postavili na start in odprli 22. tek Veronike Deseniške. 8 skupin, 180 otrok, starih od 4 do 6 let je teklo do Berloga in nazaj v start. Progo so vsi uspešno premagali in na koncu dobili zaslužene medalje. Otroke je pri teku spodbujala maskota Cicimedo.

 

 

 

 

 

ARHIV:

 

2016/2017

Izdelava magnetov

2015/16

MOJA IDEJA - NOVA IGRAČA

ŠAHOVSKA VADBENA SKUPINA

 

2014/15

Šah v vrtcu

Slovo od Malih maturantov

Filmska vzgoja v vrtcu

Zdravje v vrtcu - Naše okolje

MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE

BABIČINA PESEM (DAN ODPRTIH VRAT)

 

2013/2014

ENOTA MOJCA: BABI NA OBISKU

ENOTA JASLI-"SKUPINA RAČKE":ZDRAVJE V VRTCU

ENOTA MOJCA: ŠPORTNO DOPOLDNE V ENOTI MOJCA

DAN ODPRTIH VRAT V ENOTI KEKEC

NA PRVI POMLADANSKI DAN

MAVRIČNA SOBA

ČUTNA POT

JESENSKA TRŽNICA

 

2012/2013

KNJIŽNIČARKA V ENOTI BIBA

MEDENI ZAJTRK V VRTCU

STARŠI IZ ENOTE KEKEC ZAIGRALI OTROKOM IGRICO

TEDEN MOBILNOSTI V VRTCU KOČEVJE

JABOLČNI ZAVITEK-ENOTA MOJCA