PRISPEVKI | GALERIJA SLIK

 

Z IGRO V VODI DO USVAJANJA PRVIH PLAVALNIH ZAMAHOV

V okviru športnega programa Mali sonček smo v vrtcu Kočevje tudi letos izvedli program Prilagajanje otrok na vodo. Zavedamo se pomena »plavalnega opismenjevanja« že v zgodnjem obdobju. Sproščeno gibanje v vodi in usvajanje osnovnih elementov plavanje, eden izmed ciljev iz področja Kurikula (1999) spodbuja, da otroci izgubijo strah pred vodo, se v vodi dobro počutijo, hkrati pa usvajajo osnove tehnike plavanja.

 

V šolskem letu 2017/2018 smo program Prilagajanja na vodo izvedli v mesecu marcu 2018 v bazenu Športnega centra Ribnica. Programa se je udeležilo 151 otrok, starih 5-6 let (letnik 2012). Program je trajal 5 dni za posamezno skupino. V Ribnico so se otroci v spremstvu vzgojiteljev odpeljali in pripeljali z avtobusom. Učitelji plavanja so poskrbeli, da so bili otroci razigrani, sproščeni in pogumni, kar si lahko ogledate na spodnjih povezavah iz enot:

Enota Kekec

Enota Čebelica

Enota Ostržek

Enota Narcisa

 

 

OTROK POTREBUJE GIBANJE

Predšolsko obdobje je obdobje temeljnega gibalnega razvoja. Otrokov organizem je prav takrat namreč izpostavljen vplivom okolja. Ustrezne gibalne dejavnosti, ki naj bi potekale skozi igro, so v predšolskem obdobju ključnega pomena za otrokov gibalni in funkcionalni razvoj, poleg tega vplivajo tudi na otrokove spoznavne, socialne ter čustvene sposobnosti in lastnosti (Videmšek in Visinski, 2001).

 

preberite več