PODATKI ENOTE | OBVESTILA ENOTE


Objave za šolsko leto

ŠOLA ZA STARŠE

11-01-2019

SPOŠTOVANI STARŠI, 

STROKOVNI DELAVCI VRTCA VAM ŽELIMO PREKO SVOJIH ŠTEVILNIH IZKUŠENJ NA PODROČJU DELA Z OTROKI PRIBLIŽATI TEMO "IGRA IN PRIMERNA IGRAČA"

ZA VAS SMO PRIPRAVILI PRIJETNO DRUŽENJE, V SKLOPU KATEREGA BOMO SPOZNALI POMEN IGRE IN PRIMERNE IGRAČE ZA VAŠEGA OTROKA.

VLJUDNO VAS VABIMO, DA SE NAM PRIDRUŽITE PRI ZANIMIVI DISKUIJI NA TO TEMO, KI BO 

V ČETRTEK, 17. 1. 2019, OB 17. URI V ENOTI BRLOGEC, TZO 22.

VOŠČILO

21-12-2018

DEŽURSTVO V ENOTI OSTRŽEK

21-12-2018

SPOŠTOVANI STARŠI, 

OBVEŠČAMO VAS, DA BO V DNEVIH MED PRAZNIKI (24. 12., 27. 12., 28. 12. IN 31. 12.) ENOTA KEKEC ZAPRTA IN BO VARSTVO OTROK ZAGOTOVLJENO V ENOTI OSTRŽEK. 

HVALA ZA RAZUMEVANJE!

VZGOJNO OSEBJE ENOTE KEKEC

POHOD DO KAMNOLOMA

13-12-2018

PREDBOŽIČNI BAZAR

22-11-2018

Tradicionalni slovenski zajtrk

16-11-2018

 

TUDI V ENOTI KEKEC SMO OBELEŽILI TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK.

SE POSLADKALI Z DOBROTAMI LOKALNIH PRIDELOVALCEV - MEDOM, MLEKOM IN DOMAČIMI JABOLKI.

NJAMI, NJAMI ... BILO JE ZELO OKUSNO


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IN SPOZNAVALI ČEBELE PO DOLGEM IN POČEZ.


 

DEŽURSTVO V OSTRŽKU

25-10-2018

V DNEVIH MED PRAZNIKI, 29. IN 30. OKTOBRA (PONEDELJEK IN TOREK) TER 2. NOVEMBRA (PETEK) BO ORGANIZIRANO DEŽURSTVO V ENOTI OSTRŽEK NA ORANŽNEM VHODU.

OTROCI IZ ENOTE, KI POTREBUJEJO TE DNI VARSTVO, BODO ŠLI V ENOTO OSTRŽEK. COPATE IN NAHRBTNIKE NAJ PRINESEJO S SEBOJ. 


ŽELIMO VAM LEPE POČITNICE. 

VZGOJNO OSEBJE ENOTE KEKEC.

NOČ ČAROVNIČK, DUHCEV IN BUČK

17-10-2018

 

 

 

TUDI LETOS SMO V VRTCU KOČEVJE PRIČARALI NOČ DUHCEV, ČAROVNIČK IN BUČK.

TAKO SO SE NA DAN PRIREDITVE PRED ENOTO KEKEC ZBRALI MALI DUHCI IN ČAROVNICE, KI SO SE Z NESTRPNIM PRIČAKOVANJEM VESELILI ČAROVNIŠKEGA OGNJA IN SLADKANJA S ČAROBNIMI NABODALI.


 

 

 

 

PROTI OSTRŽKU SMO ODRINILI, KO SE JE DAN PREVEŠAL V NOČ OB SPREMLJAVI LIČNO IZDELANIH LATIRNIC, KI SO NAM  OSVETLJEVALE POT.

 

 

 

OB PRIHODU V OSTRŽEK SMO NA IGRIŠČU SREČALI DVE ČAROVNICI, KI STA NAS ZABAVALI S ČAROVNIŠKIMI NORČIJAMI, MEDTEM KO SE JE V KOTLU, IZ KATEREGA SE JE VIL SLADEK VONJ, KUHALA SLASTNA ČAROBNA ČOKOLADA.

 

 

 

 

KO SE JE DAN ŽE DOBRO PREVESIL V NOČ, SMO V SAMEM SREDIŠČU IGRIŠČA PRIŽGALI ČAROVNIŠKI OGENJ.

 

 

DA PA SMO LAŽJE PRIČAKALI SLADKA NABODALA, NAS JE Z ZANIMIVO TOČKO ANIMIRAL POŽIRALEC OGNJA, KI JE BRUHAL STRAŠEN OGENJ. 

 

 

KONČNO SMO DOČAKALI TUDI SLADKA ČOKOLADNA NABODALA IN SE PRAV DO SITEGA NAJEDLI. 

 

 

ZATEM SO SE UTRUJENI IN SITI DUHCI IN ČAROVNIČKE ODPRAVILI POČASI PROTI DOMU IN VERJAMEMO, DA SO POLNI DOBRIH VTISOV IN DOŽIVETIJ ŠE DOLGO V NOČ SANJALI O SLADKI ČOKOLADI. 

 

Obiskali smo grad Kostel

16-10-2018

 

Za obisk smo se dogovorili v četrtek, 4. 10., ko smo se zbrali na parkirišču pred Trgom pred gradom.Tam nas je pričakala prijazna vodička Nives Rauh.

 

 

 

 

Pot smo nadaljevali peš in iskali grad. Kmalu smo ga zagledali, visoko, v skalah se nam je prikazal, lepa in široka pot nas je vodila k njemu. Nives nam je pokazala pravo smer, ko smo morali zaviti levo in hoditi po še bolj strmi in kamniti poti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pred vhodom nas je pozdravil graščak. Povabil nas je notri, kjer smo se najprej seznanili z nekaterimi zgodovinskimi podatki, se okrepčali in odšli na oglede. Obiskali smo razgledišča in ugotovili, da smo izbrali dober dan za raziskovanje. Potem smo si ogledovali  grajske prostore, večje in manjše.

 

 


Ogled gradu je bil poučen in prijeten. Za eno popoldne smo se preselili v zanimivo dolino, doživeli in začutili mogočno grajsko stavbo ter se družili s prijatelji. 

Za dogovor, odprtje gradu in vodenje se zahvaljujemo Nives Rauh in Igorju Volfu ter vsem otrokom in staršem, babicam, dedkom, tetam, da so si vzeli čas in prišli. 

 

 

STOJI, STOJI TAM BELI GRAD ...

 

NOČ ČAROVNIČK, DUHCEV IN BUČK

14-10-2018

 

VABILO VSEM MALIM IN VELIKIM DUHCEM, BUČAM, ČAROVNICAM ...

 

STARŠI IN OTROCI VRTCA KOČEVJE, 

VLJUDNO VAS VABIMO NA PRIREDITEV

NOČ ČAROVNIČK, DUHCEV IN BUČK

KI BO 

V SREDO, 17. OKTOBRA, OB 18. 30 NA IGRIŠČU ENOTE OSTRŽEK. 

 

PLESALIN PELI BOMO OB ČAROBNEM OGNJU IN SE POSLADKALI S SLADKIM PRESENEČENJEM.

 

STARŠI STE NA PRIREDITVI ODGOVORNI ZA VARNOST SVOJIH OTROK. 

PRIREDITEV JE NAMENJENA STAREJŠIM OTROKOM, O USTREZNOSTI UDELEŽBE PRESODITE STARŠI SAMI. 

 

VABLJENI VSI!

 

ZAPRTE OBRAZNE MASKE NA PRIREDITVI NISO DOVOLJENE!

 

 

OTROCI IZ ENOTE KEKEC SE ZBEREMO PRED NAŠO ENOTO MED 18 IN 18.15. ODHOD IZ ENOTE PROTI OSTRŽKU OB 18.15

 


TEDEN MOBILNOSTI V ENOTI KEKEC

24-09-2018

 

TAKO KOT VSAKO LETO SMO SE OTROCI IZ ENOTE KEKEC VKLJUČILI IN AKTIVNO SODELOVALI V TEDNU MOBILNOSTI, KI SE JE LETOS GLASIL POD SLOGANOM "ZDRUŽUJ IN UČINKOVITO POTUJ".

 

 

 

 


CILJ TEDNA MOBILNOSTI JE PREDVSEM SPODBUDITI V PRVI VRSTI NAŠE NAJMLAJŠE IN NJIHOVE STARŠE K VEČJEMU GIBANJU IN MOBILNOSTI TER DA LAHKO S SKUPNIMI MOČMI SPREMINJAMO MOBILNE NAVADE, SAJ LE S TEM PRISPEVAMO K IZBOLJŠANJU OKOLJA IN DVIGU KAKOVOSTI ŽIVLJENJA NAS VSEH IN NAŠIH ZANAMCEV.

 

 

V NAŠI ENOTI VSAKO LETO IZVAJAMO DEJAVNOSTI NA TEMO PROMET, VARNO PROMETNO OKOLJE, VARNO VEDENJE V OKOLJU, GIBANJE IN ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU.

 


POGOVARJAMO SE O POMEBNOSTI GIBANJA ZA NAŠE TELO IN POMEMBNOSTI OHRANJANJA ČISTEGA OKOLJA IN NARAVE Z UPORABO MANJ INVAZIVNIH MOBILNIH SREDSTEV (VEČ KOLESARIMO IN SE SPREHODIMO KOT PA UPORABLJAMO AVTOMOBILE IN MOTORJE TER DRUGA PREVOZNA SREDSTVA, ČE LE-TO NI NUJNO POTREBNO).

 

 


OBISKAL NAS JE POLICIST, KI NAS JE POUČIL O VARNEM VEDENJU V PROMETNEM OKOLJU, O PRAVILNEM PREČKANJU CESTE IN O ODSEVNIH PREDMETIH, KI JIH MORAMO IMETI VEDNO PRI SEBI (PREDVSEM V VEČERNIH URAH), DA SMO V PROMETU BOLJ VIDNI IN HKRATI PREVIDNI.

 

 

 

 


OGLEDALI SMO SI GLEDALIŠKO PREDSTAVO "TRI KEPICE PROMETA", KI JE OTROKOM SKOZI NJIHOVO RAZUMEVANJE PRIKAZALA PRAVILNO PREČKANJE CESTE IN NEVARNOSTI, KI PREŽIJO NA NAS PEŠCE V PROMETU.

 

 


SPOZNAVALI SMO PROMETNE ZNAKE, SE IGRALI IGRE V POVEZAVI S PROMETNIMI VSEBINAMI IPD. ... ZA ZAKLJUČEK PA SMO ZA OTROKE PRIPRAVILI PRAVCATI KVIZ, KJER SO SE LAHKO TUDI PREIZKUSILI V ZNANJU IZ PROMETA.

 


SKRATKA, BILO JA POUČNO, ZANIMIVO, PREDVSEM PA OTROŠKO ZABAVNO IN OTROCI SO UŽIVALI.